Praktijk voor hypnose en therapie

Het pad naar rust. Bel 0655 37 61 30

Tamme Hansma en Hypnotherapie

Hypnotherapie is werk dat ik met veel plezier doe vooral omdat het zo snel resultaat geeft.
Uiteraard moet je bereid zijn om te werken aan je zelf en de dingen die je dwars zitten, tegen zitten of waar je wellicht bang voor bent. 
In 1987 ben ik afgestudeerd na een 3 jarige opleiding hypnotherapie bij de SETH (St. voor Educatieve en Therapeutische Hypnose.). 
Jarenlang heb ik hypnose zeer zijdelings gebruikt nadat ik in 1989 in de IT terecht kwam. Daar kon ik destijds beter mijn brood in verdienen. Hypnose en therapie waren nog zaken waar men niet over sprak en zeker niet adviseerde of aanbevool. Nu is dat allemaal anders. Ik wil mij  richtern op de  mens.
ICT: leuk
Hypnose: fantastisch.

Afspraak maken.

Ik zou het ontzettend leuk vinden om een afspraak met je te maken zodat je zelf daarna kunt beslissen of je een traject in wilt gaan om te werken aan je zelf. In een intake nemen we de dingen door die van belang zijn en zoeken we de weg op die we kunnen volgen om jouw leven opnieuw in te richten.

Tamme Hansma

Wat nou ik

het gaat om jou

Ik lach graag, jij ook?
Ik speel af en toe gitaar en houd van muziek. Jij?
Ik ben scherp, zie naar wat er gebeurt. Wat kan jij daar van leren?
Ik houd van het leven en alles wat daarin gebeurt. 
Ik doe er alles aan om therapie zo kort mogelijk te laten duren.
Ik zoek steeds weer naar nieuwe wegen.

Ik zou het leuk vinden om je te ontmoeten.
Wanneer kom jij om een nieuwe weg in te slaan, dingen te verbeteren?
Het kan, overal en iedere dag. Het is aan jou wanneer je er mee begint.

Even voorstellen:

Ik ben Tamme Hansma, sinds 1986 gediplomeerd hypnotherapeut.
Ik heb mijn opleiding gevolgd bij de Stichting voor Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH). Lange tijd heeft dit vak voor mij op een zijspoor gestaan, maar altijd is er wel een aanleiding geweest om er over te praten of weer warm voor te lopen. Hypnotherapie is mijn ding.
Nee geen toneelhypnose, maar hypnose om het beste uit de mens te halen. Ieder mens  heeft potentie, mogelijkheden om zich te ontwikkelen en te ontplooien. Toch lopen we allemaal deuken op tijdens onze opvoeding en het leven in het algemeen. Deuken kunnen rimpels worden en rimpels plooien. Diep ondergronds weg gemoffeld in zo'n plooi broedt dan onvrede, verdriet of ingehouden geluk. Het borrelt, Dan is hypnose een goed middel om te onderzoeken wat er allemaal gebeurd is, wat voor beslissingen je hebt genomen. Beslissingen die nog steeds door spelen. Vaak zonder het nog te beseffen, Dan is ook het moment om keuzes te maken, ongebruikte mogelijkheden te gaan benutten

Zo ook met mij, eens heb ik besloten dat ik iets anders moest gaan doen. Eigenlijk was dat gebaseerd op vooronderstellingen. De tijd is er niet rijp voor riep ik toen. Misschien was dat zo, maar wat wilde ik niet zien. Waar hield ik mijzelf mee voor de gek?
Het moest altijd maar weer beter, het was nooit goed genoeg, terwijl mijn cliënten blij waren, tevreden, gelukkig enz. enz. Maar het was volgens mij niet goed genoeg. Zo goed als mijn grote voorbeelden dacht ik niet te zijn. Met een beetje Fries: "Doch mar gewoan, dan docht al gek genoch" kun je je zelf degraderen. Nu besef ik dat  ik dat het op mijn manier net zo goed kan.
Als jij jou rimpels glad kunt strijken, dan ben je al een heel eind op weg. Ik wil je daar graag bij begeleiden. Mag ik je uitnodigen voor een eerste stap?
Dan is een steen in het water gegooid, de golven verspreiden zich over het oppervlak en na een tijd is het weer vlak. Maar nooit meer het zelfde!
Kijk ook eens naar artikelen die ik op deze site plaats uit mijn verleden. Verslagen van mensen die blij waren met wat op gang gebracht was.