Praktijk voor hypnose en therapie

Het pad naar rust. Bel 0655 37 61 30

Nee tegen hufterigheid

Vandaag eerst een nieuwe betekenis van een oud woord: OEN. Oprecht, Eerlijk Nieuwsgierig. Iemand noemde dat de basishouding voor een goede therapeut. Ik doe al jaren mijn best om OEN-ig te zijn. En dan nu naar de waan van alledag.

Als ik dan vervolgens een reactie lees: “Ken je beter laten liggen” dan houdt mijn denken even op.
Dan denk ik niet meer OEN-ig zijn maar “Wat een OEN”.
Een vrouw van 38 die het niet meer zag zitten en met te veel pillen op gelukkig nog werd gevonden.
Laten liggen? Ik reageerde naar de persoon die dat schreef dat hij dat misschien op zijn borst moet tatoeëren inclusief de spelfout. Als reactie heeft de persoon mij geblokkeerd Zodat ik zijn dingen niet meer kan zien.
Er zijn dus mensen die zo denken, maar erger is het eigenlijk dat er hulpverlening is die verdwijnt in protocol en regelgeving. Ze doen het goed zeggen ze. Maar is dat ook echt zo? Ik durf hier geen antwoord op te geven, want je schopt altijd wel ergens tegen een zeer been of trapt op een langere teen.
Marijke werkt in een instelling voor de GGZ en toch, toch overkomt het haar.
Bij het oen zijn hoort ook dat ik oprecht en eerlijk hoop dat ze de oplossing vindt voor haar gedachten en gevoelens die haar in een wurggreep houden.
Een van de valkuilen van een therapeut is dat hij/zij denkt iedereen te kunnen helpen, maar helaas dat is niet zo. Iedereen, ook de therapeut heeft zijn eigen pad te gaan. Daarom ook hoop ik dat Marijke haar weg vindt op haar manier. Ze maakt gedichten die hopelijk binnenkort verschijnen in een bundel Ook daar is ze hard voor aan het werk. Het gaat haar slagen en hopelijk is het uitkomen van haar bundel het begin van een nieuwe weg waarin ze in staat is die diepzwarte last van haar schouders te laten glijden. Ik heb haar bundel besteld, en hoop dat velen mijn voorbeeld volgen.
Laat haar pad een goede therapeut kruisen die haar diep verborgen kwaliteiten naar boven haalt.
Een goede therapeut hoe vind je die eigenlijk. Die kan je niet toegewezen worden vanuit een ”blik” hulpverleners. Je moet het geluk hebben de goede te treffen, er moet een klik zijn, vertrouwen zijn en de therapeut moet OEN-ig zijn.

Mensen die mij kennen of mij bellen omdat ze hebben gehoord dat ik hypnose gebruik bij therapie, maken een afspraak voor een kennismakings / intakegesprek. Na dat eerste gesprek / intake is er een klik of niet en afhankelijk daarvan gaan we aan het werk met elkaar. Over hypnose en wat ik daarmee in de geschiedenis heb gedaan kun je elders op deze site vinden. Ben je overtuigd, of wil je nog meer weten over mij, hypnotherapie? Bel me dan