Praktijk voor hypnose en therapie

Het pad naar rust. Bel 0655 37 61 30

Nee tegen hufterigheid

Vandaag eerst een nieuwe betekenis van een oud woord: OEN. Oprecht, Eerlijk Nieuwsgierig. Iemand noemde dat de basishouding voor een goede therapeut. Ik doe al jaren mijn best om OEN-ig te zijn. En dan nu naar de waan van alledag.

Als ik dan vervolgens een reactie lees: “Ken je beter laten liggen” dan houdt mijn denken even op.
Dan denk ik niet meer OEN-ig zijn maar “Wat een OEN”.
Een vrouw van 38 die het niet meer zag zitten en met te veel pillen op gelukkig nog werd gevonden.
Laten liggen? Ik reageerde naar de persoon die dat schreef dat hij dat misschien op zijn borst moet tatoeëren inclusief de spelfout. Als reactie heeft de persoon mij geblokkeerd Zodat ik zijn dingen niet meer kan zien.
Er zijn dus mensen die zo denken, maar erger is het eigenlijk dat er hulpverlening is die verdwijnt in protocol en regelgeving. Ze doen het goed zeggen ze. Maar is dat ook echt zo? Ik durf hier geen antwoord op te geven, want je schopt altijd wel ergens tegen een zeer been of trapt op een langere teen.
Marijke werkt in een instelling voor de GGZ en toch, toch overkomt het haar.
Bij het oen zijn hoort ook dat ik oprecht en eerlijk hoop dat ze de oplossing vindt voor haar gedachten en gevoelens die haar in een wurggreep houden.
Een van de valkuilen van een therapeut is dat hij/zij denkt iedereen te kunnen helpen, maar helaas dat is niet zo. Iedereen, ook de therapeut heeft zijn eigen pad te gaan. Daarom ook hoop ik dat Marijke haar weg vindt op haar manier. Ze maakt gedichten die hopelijk binnenkort verschijnen in een bundel Ook daar is ze hard voor aan het werk. Het gaat haar slagen en hopelijk is het uitkomen van haar bundel het begin van een nieuwe weg waarin ze in staat is die diepzwarte last van haar schouders te laten glijden. Ik heb haar bundel besteld, en hoop dat velen mijn voorbeeld volgen.
Laat haar pad een goede therapeut kruisen die haar diep verborgen kwaliteiten naar boven haalt.
Een goede therapeut hoe vind je die eigenlijk. Die kan je niet toegewezen worden vanuit een ”blik” hulpverleners. Je moet het geluk hebben de goede te treffen, er moet een klik zijn, vertrouwen zijn en de therapeut moet OEN-ig zijn.

Mensen die mij kennen of mij bellen omdat ze hebben gehoord dat ik hypnose gebruik bij therapie, maken een afspraak voor een kennismakings / intakegesprek. Na dat eerste gesprek / intake is er een klik of niet en afhankelijk daarvan gaan we aan het werk met elkaar. Over hypnose en wat ik daarmee in de geschiedenis heb gedaan kun je elders op deze site vinden. Ben je overtuigd, of wil je nog meer weten over mij, hypnotherapie? Bel me dan

Hypnotherapie of niet.

Als je je auto naar de garage brengt wil de monteur toch ook weten wat hij moet repareren? Als je dan zegt: hij maakt een raar geluid, ga je toch ook raar vinden als dan meteen gezegd zou worden: Ok. repareren we voor u. Als u dan zegt: Ik weet het niet. Dan is het niet eenvoudig om de auto te maken.

 

Wanneer besluit je om hypnotherapie te gaan doen. Ik weet het niet. Gelukkig weet jij het.

  • Omdat je ergens tegen aanloopt?
  • Omdat je het even niet ziet zitten?
  • Of je voelt je gewoon niet goed?

Drie manieren om je over een probleem uit te drukken.

Alle drie bedoelen ze bijna het zelfde duidelijk te maken.

Tegelijk zijn het vragen oproepende opmerkingen.

  • Waar/wat loop je tegenaan aan?
  • Wat precies zie je niet zitten?
  • Hoe en waar voel je dat het niet goed zit?

Door te vragen wordt duidelijk wat er aan de hand is. Steeds meer naar de kern. En als je bij de kern bent (wanneer ben je daar precies?) dan naar wat wil je bereiken? Soms is dat heel logisch maar soms ook niet.

Vragen, ja natuurlijk vragen.

Nog even terug naar de auto. Een dag later met een rekening voor vier nieuwe geluidsstille banden en de auto terug. Is het dan opgelost ook al rijdt de auto heel stil.
Vaak hoor ik mensen zeggen: „Als mijn hoofd leeg is, ben ik klaar“. Ben je dan een leeghoofd? Wat is dat precies een leeg hoofd. Wat heb je dan als je een leeg hoofd hebt. Hoe weet je dat je hoofd leeg is. Kan ik dat dan ook zie.
Zeker weten dat als je dat aan jezelf vraagt dat dan het hoofd niet leeg is.
Als Ik me goed wil voelen bv al een stem oproept dat je dat toch niet kan, dan is je hoofd niet leeg. Dan zit je voor je het weet weer vol met gedachten over je zelf.
Wat gebeurt er eigenlijk als je je afvraagt is mijn hoofd leeg? Dan gaan allerlei gedachten komen vanuit je onbewuste denken. Is leeg dit......., nee zegt je bewuste ........ dat dan? communiceert het onbewuste ......... en voor je het weet zit je hoofd weer vol en ben je terug bij af. En toch en toch het is te leren want er zijn genoeg mensen die niet zeggen dat ze een leeg hoofd hebben alleen noemen het anders en doen iets anders of stellen zich iets heel anders voor. Vaak antwoorden mensen om wat is het tegenovergestelde van ontspannen met Rust. Helaas FOUT het antwoord is SPANNING. Hoe komt dat? Omdat we onbewust met spanning aan het werk gaan en dan kom te vanzelf bij het tegenovergestelde: Rust. Maar het klopt niet dus.
Stel je hebt je zeer gedaan. Dat voel je. Au au, en bij het minste geringste voel je het weer. Je blijft er aan denken totdat je het vergeet of iets anders belangrijk is. Als je je duim bezeerd merk je pas hoe vaak je de duim gebruikt. En iedere keer opnieuw doet het zeer tot het geheeld is. Dat kan anders maar hoe. Pijn kan ook een signaal zijn dat er iets in het lichaam aandacht vraagt. Neem maar een paracetamol? Of een zalfje op je knie, rug enz. Totdat het nodig is om zwaardere pijnbestrijding te gaan gebruiken. Met alle bijwerkingen van dien. Kun je dat soort pijn toch vergeten? In het verleden is daar veel mee en aangedaan. Toch verdwijnt het steeds weer naar de achtergrond dat er met hypnose veel mogelijk is. Wat is er mogelijk?
Heb jij pijn? Wil je kijken of er iets mee te doen is. Zonder valse hoop of beloftes! Ik zoek mensen die samen met mij willen kijken of we iets aan ervaren pijn kunnen doen. In een win-win situatie. Tegen een redelijke vergoeding samen aan de slag. Ik wil in eerste instantie met vier mensen aan de slag en kijken wat er mogelijk is. Het liefst in samen werking met huisarts en/of behandelend specialist.
Wil je nog meer weten bel 0655 37 61 30.